Oulun ihoterveys

Luomitarkastukset ja -poistot

Luomitarkastukset kannattavat

Erilaisten luomien ja muiden ihomuutosten tarkastus on keskeinen osa ihotautilääkärin työtä. Hyvän- tai pahanlaatuisuuden arvioimisen apuna voidaan käyttää erityistä ihotähystintä eli dermatoskooppia. Joillekin riittää, että katsotaan yksi tai muutama mieltä painanut ihomuutos, mutta aivan yhtä hyvin voidaan tarkistaa vaikka koko iho kerralla – potilaan toiveiden mukaisesti.

Ihosyöpiä esiintyy paljon väestössä, ja kenen tahansa on hyvä joskus näyttää muutoksiaan ammattilaiselle. Erityisen tärkeää se on heille, joilla on ihollaan paljon luomia (useita kymmeniä) tai jotka ovat jo aikaisemmin sairastaneet ihosyövän. Ihon runsas elinaikainen aurinkoaltistus lisää syöpäriskiä, samoin jos iho on kovin vaalea ja päässyt toistuvasti palamaan auringossa.

Meillä Ihoterveydessä voidaan myös hyödyntää valokuvausta luomiseurannan tukena. Jos luomissa ei ole seuranta-aikana ole tapahtunut minkäänlaisia muutoksia, niin voi olla varma niiden hyvänlaatuisuudesta.

Luomien poistot

Mikäli ihomuutos on lääkärin mielestä epäilyttävä tai siitä on kantajalleen haittaa – luomi voi vaikkapa ärtyä jatkuvasti, kutista tai sijaita esteettisesti ikävällä paikalla – sen poistoa on syytä harkita. Lääkäri auttaa päätöksenteossa, ja hän osaa ottaa kantaa myös siihen, millainen jälki poistosta mahdollisesti jää.

Usein poisto onnistuu jo samalla käynnillä. Poistettu luomi lähetetään patologille tutkittavaksi, mikä varmistaa hyvän- tai pahanlaatuisuuden. Samalla saadaan varmuus siitä, että onhan luomi saatu kokonaan poistetuksi ja tarvitaanko jatkotoimenpiteitä.

Luomenpoiston hinta liikkuu meillä 250-350 euron välillä, käytetystä menetelmästä ja lääkäristä riippuen. Hintaan sisältyy mahdollinen ompeleiden poisto ja patologin tutkimus.

VARMA-sääntö

Millaisesta pigmenttiluomesta olisi syytä huolestua ja käydä näyttämässä lääkärille? Siinä voi käyttää apuna vaikkapa Ihoterveyden VARMA-sääntöä.

Haluatko soittaa meille?

Puhelimitse meidät saa kiinni pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 12-18 numerosta 050 4432 880. Poikkeuksista ilmoitamme tällä sivulla.

Meille voi jättää myös soittopyynnön vastaajaan tai sähköpostiin:

info@ihoterveys.com.

Soitamme takaisin sopivan hetken tullessa.

Tai varaa aika netin kautta täältä.

Miten pärjäsimme? Kerro se meille.

Olemme kiitollisia kaikesta palautteesta!