Ihoterveyden laserhoidot

Meillä on käytössämme hiilidioksidilaser. Laserilla voi poistaa ei-toivottuja ihomuutoksia sekä hioa ihon epätasaisuuksia, kuten arpikuoppia. Fraktioitua lasertoimintoa voi käyttää myös ihon kiinteytykseen sekä ryppyjen tasoitukseen.

Luomen tai muun ihomuutoksen poisto laserilla on paljon perinteistä veitsellä leikkaamista hienovaraisempaa. Laser ikään kuin haihduttaa luomen iholta pois, ilman että tarvitaan ompeleita tai jäljelle jäisi esteettisesti häiritsevää arpea. Laser onkin erinomainen menetelmä ulkonäöllisesti tärkeällä paikalla, kuten kasvoilla, sijaitsevien luomien ja syylien poistoon.

Ihan kaikki ihomuutokset eivät kuitenkaan sovellu laserilla poistettavaksi, joten lopullisen päätöksen poistoon käytettävästä menetelmästä tekee lääkäri ensikäynnin yhteydessä.

Luomien ja arpien hoito on pääsääntöisesti alvitonta hoitoa, kun taas ryppyjen siloitukseen tai rejuvenaatioon tähtääviin hoitoihin lisätään yleensä alv (24 %).

Laserhoidoissa huomioitavaa


Hiilidioksidilaserhoidot tehdään pääsääntöisesti puudutuksessa, mutta usein pelkkä hoitohenkilökunnan ohjeiden mukaan toteutettu voidepuudutus riittää.

Hoitoihin liittyy toipumisaika, jonka pituus riippuu tehdystä toimenpiteestä. Luomenpoiston jälkihoitoon riittää yleensä ihoteippi tai laastari muutaman päivän ajaksi. Laajempia ihoalueita hoidettaessa tulee varautua siihen, että iho punoittaa ja hilseilee muutamasta päivästä jopa reiluun viikkoon. Jälkihoitoon kuuluu myös ihoa elvyttävien voiteiden käyttö.

Mikäli tarkoituksena on hoitaa muutamia yksittäisiä ihomuutoksia suurempia ihoalueita, niin aurinkoiseen vuodenaikaan on huomioitava, ettei ihon tulisi olla kovin ruskettunut ennen laserhoitoa. Hoidon jälkeen on myös sitouduttava huolelliseen aurinkosuojaukseen 1-2kk ajan. Moni haluaakin ajoittaa hoitonsa pimeään vuodenaikaan noin lokakuun alusta helmikuun loppuun.

Arpien laserhoito

Laserilla voi hioa epätasaisen arven sileäksi. Toisaalta laserin ns. fraktionaalinen toiminto mahdollistaa arpisen ihon rakenneproteiinien uudelleen muokkaamisen. Fraktioitu laser tekee ihoon pienen pieniä reikiä, jotka aktivoivat ihon kollageenin rakentumaan uudelleen, aiempaa järjestäytyneemmin ja samalla esteettisemmin.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että arpia ja arpikuoppaisuutta hoidettaessa paras tulos saavutetaan yhdistämällä eri menetelmiä; meillä onkin Ihoterveydessä oma erityinen hoitoprokollamme ongelmallisten arpien hoitoon. Hoito valitaan yksilöllisesti hoidon suunnittelukäynnin yhteydessä, ja siihen voidaan yhdistää niin laserhoitoja, kemiallisia kuorintoja, pienkirurgisia toimenpiteitä kuin täyteaineiden laittoja.

Laserilla voi hoitaa kaikenlaisia arpia. Tyypillisiä hoitokohteita ovat:

- akne- tai vesirokkoarvet
- tapaturmaiset tai leikkausarvet
- raskaus- tai venytysarvet.

Ihon rejuvenaatio fraktioidun laserin avulla

Fraktioitua laseria voi hyödyntää myös ikääntymisen aiheuttamien ihojuonteiden ja -ryppyjen hoidossa. Säteiden energia synnyttää ihoon hädin tuskin silmillä havaittavia reikiä, jotka umpeutuessaan jäntevöittävät sitä. Samalla käynnistyy uudistumisprosessi myös ihon alla: hoidon jälkeisten viikkojen aikana ihon rakenneproteiinien tuotanto lisääntyy sekä niiden järjestäytyminen paranee. Tuloksena on nuorekkaampi, sileämpi ja kimmoisampi iho.

Fraktioidulla laserhoidolla on todistettu teho mm.

- syviin ja pinnallisiin juonteisiin
- ihon löystymiseen
- suurentuneisiin ihohuokosiin

Ikääntymisen merkkejä hoidettaessa hintaan lisätään alv (24%). Fraktioituun laserhoitoon liittyy yleensä vähintään muutaman päivän toipumisaika, ja lopullinen tulos saavutetaan vasta hoidon jälkeisten parin kuukauden aikana.

Käyntiosoite

Koulukatu 34

5. U-kerros

90100 Oulu

Aukioloajat

Ma-pe

la-su suljettu

 

Ota yhteyttä

info@ihoterveys.com

p. 050 4432 880

(ark. klo 12-18)

Potilasasiamies

Iita  Heikkilä

p. 050 4432 880

potilasasiamies@ihoterveys.com

Haluatko soittaa meille?

Numeromme on 050 4432 880.

Vastaamme pääsääntöisesti arkisin klo 12-18. Jos emme vastaa, kannattaa kokeilla myöhemmin uudelleen tai jättää vastaajaan takaisinsoittopyyntö.

Meille voi jättää soittopyynnön myös sähköpostiin:

info@ihoterveys.com.

Tai varaa aika netin kautta täältä.