Kevyt- ja medium-happokuorinnat

Kuorintojen eli peelingien vaikutus perustuu siihen, että happokäsittelyn avulla ohennetaan ihon sarveiskerrosta. Tämä korjaa tiloja, joissa sarveistuminen on tavalla tai toisella häiriintynyttä. Sellainen on esimerkiksi lievä akne, jossa esiintyy paljon valkopäitä sekä suurentuneita ihohuokosia. Ne ehkäisevät myös ruusufinniä siihen taipuvaisella punastelevalla iholla. Lisäksi kuorinnat silottavat tehokkaasti pintajuonteita ja ne voivat toimia ihon pinnallisten pigmenttiläiskien, kuten maksaläiskien hoidossa. Ihon tekstuurin korjaantuminen antaa iholle heleän ja nuorekkaan vaikutelman.

Meillä on käytössämme Dermaceuticin laadukkaat kuorintatuotteet, joista kevyemmin kuorivia voi ostaa kotikäyttöön. Perusteellisempiin kuorintoihin taas varataan aika hoitajalta. Nämä eivät tyypillisesti vaadi toipumisaikaa. Syvimmät kuorinnat sovitaan erikseen ihotautilääkärin vastaanoton kautta, ja niihin voi liittyä erillinen toipumisaika.

Tarjous!

Hoitajan happokuorinta 79e/krt.

Käyttöaiheita

Arpinen iho

Akne ja ruusufinni

Hoitajan Milk Peel

1x 79 €

4x sarja – 309 €

Botuliinitoksiinihoidot

Ihotautilääkärimme käyttävät botuliinitoksiinia (Botox(R), Vistabel (R) yms.) niin ihosairauksien (liikahikoilu) kuin kasvojen esteettisesti häiritsevien ihojuonteiden korjaamiseen.

Lääkkeellä on tehokas hikoilua estävä vaikutus, mitä hyödynnetään tyypillisesti kainaloiden alueella. Ihon alle laitettujen botuliini-injektioiden jälkeen hikoilu estyy tyypillisesti 4-6 kk ajaksi, minkä jälkeen hoidon voi toistaa. Sairaalloisen hikoilun hoitoon käytettäessä botuliinista sekä sen pistämisestä saa KELA:n peruskorvauksen.

Esteettisissä hoidoissa botuliinitoksiini loistaa etenkin kasvojen yläosiin laitettaessa, sillä lääkkeellä voi hillitä ryppyjä aiheuttavien lihasten toimintaa. Yleisiä käyttökohteita ovat silmänurkkien, kulmien seudun sekä otsan siloittaminen. Raskaiden kulmien keventäminen tuo olemukseen nuorekasta raikkautta, jonka rypyttömyys kruunaa.

Toimenpiteen soveltuvuus itsellesi selviää lääkärin vastaanotolla. Aika sinne kannattaa varata puhelinajanvarauksella, sillä vain osa lääkäreistämme suorittaa botuliinihoitoja.

Käyttöaiheita

Esteettinen botuliini

Hinta vaihtelee lääkärikohtaisesti. Tarkemman arvion saa hoidon suunnittelukäynnin yhteydessä. Ennen kainaloiden käsittelyä potilas saa lääkäriltä reseptin, jolla hankkii botuliinin ja tuo sen mukanaan vastaanotolle. Esteettisissä hoidoissa botuliini tulee meidän kauttamme.

Kainalot (alv 0%)

200-300 €

Esteettinen (sis. alv 24%)

alk. 370 € (<50 yksikk.)

Jäädytyshoidot

Ihotautilääkärit ovat taitureita ihon jäädytyshoidossa. Siinä käytetään nestetyppeä ja se mahdollistaa monien ihossa kasvavien muutosten korjaamisen tai poiston lähestulkoon kivuttomasti - ilman tikkien laittoa ja arpeutumista. Tyypillisiä käyttökohteita ovat syylät ja rasvaluomet ("vanhuuden syylät"). Hoito soveltuu myös lapsille noin kouluikäisestä alkaen sekä intiimialueille, kuten ulkoisiin kondyloomiin. Siihen pääsee lääkärin vastaanoton kautta.

Käyttöaiheita

Hiustenlähdön hoidot

Hiustenlähtöön on monia syitä pälvikaljusta eli alopecia areatasta erilaisiin puutostiloihin ja hiuspohjan tulehduksiin. Mutta ehdottomasti yleisin syy hiusten harventumiseen on sukupuolihormoneihin ja perinnölliseen taipumukseen liittyvä mies- ja naistyyppinen kaljuuntuminen. Sitä esiintyy vaihtelevassa määrin lähestulkoon kaikilla miehillä mutta myös merkittävällä osalla naisia, ja sillä on lisäksi ikävä tapa pahentua iän myötä.

Ihoterveydessä on tarjolla monenlaista tieteeseen perustuvaa apua useimpiin hiustenlähdön muotoihin. Hoidon suunnittelu aloitetaan ihotautilääkärin vastaanotolta, jossa kartoitetaan perussyy ja valitaan sen mukaiset toimenpiteet.

Käyntiosoite

Koulukatu 34 C

5. U-kerros

90100 Oulu

Aukioloajat

Ma-pe

la-su suljettu

 

Ota yhteyttä

info@ihoterveys.com

p. 050 4432 880

(ark. klo 12-18)

Potilasasiamies

Iita Heikkilä

p. 050 4432 880

potilasasiamies@ihoterveys.com

Haluatko soittaa meille?

Numeromme on 050 4432 880.

Vastaamme pääsääntöisesti arkisin klo 12-18. Jos emme vastaa, kannattaa kokeilla myöhemmin uudelleen tai jättää vastaajaan takaisinsoittopyyntö.

Meille voi jättää soittopyynnön myös sähköpostiin:

info@ihoterveys.com.

Tai varaa aika netin kautta täältä.

Valkopäät ja ihohuokoset

Kuvat: Shutterstock

Ihohuokosten tehtävänä on toimia kanavana, jonka kautta alta kasvavat karvat ja erittyvä tali pääsevät ihon sisältä sen ulkopuolelle. Ihon ulommainen kerros, sarveiskerros, voi tukkia huokosia ja aiheuttaa valkopäitä tai finnejä. Esimerkiksi aiemmin sairastettu akne saattaa jättää iholle suurentuneita huokosia.

Keratosis pilaris

Kuvat: Shutterstock

Keratosis pilaris eli sarveistapit tarkoittaa tilaa, jossa ihohuokosten päälle kasvaa liiallista sarveistumista. Tämä saa ihon tuntumaan riivinrautamaisen karhealta. Tyyppipaikkoja ovat olkavarren ulkosyrjät ja reidet; kasvoilla voi ilmetä korostunutta punaa poskien ja kulmien alueella. Sarveistapit ovat nuorilla hyvin yleisiä.

Pigmenttiläiskät

Kuvat: Shutterstock

Pigmenttiläiskiä ovat mm. melasma (”maksaläiskät”) ja lentigo (kesakko). Ne voivat olla merkki auringon vaurioittamasta ihosta ja ikääntymisestä, mutta liittyä myös hormonitoimintaan, kuten raskauteen tai ehkäisypillereiden käyttöön. Tyypillisesti ne tulevat luonnostaan tummalle tai hyvin ruskettuvalle iholle.

Pintarypyt

Kuvat: Shutterstock

Iän, auringon ja elämäntapojen (kuten tupakointi) vaikutuksesta iho alkaa menettää joustavuuttaan. Seurauksena on rypistymistä, jota ihonalaisten ilmelihasten toiminta korostaa.

Kainaloiden botuliinihoito

Kuvat: Shutterstock

Botuliinitoksiini estää tehokkaasti kainaloiden hikirauhasten toimintaa. Lääke pistetään kainalokuoppaan välittömästi ihon alle 10-20 eri kohtaan ja toistetaan toiselle puolen. Hikoilu vähenee merkittävästi jopa 6kk ajaksi. 

Syylät

Kuvat: Shutterstock

Syylissä on kyse ihon okasoluista, jotka kasvavat häiriintyneellä tavalla papilloomaviruksen vuoksi. Kehittyy ikävä ja joskus kipeäkin sarveistuma, jonka sisuksissa sairaat solut piileksivät. Syylän parantuminen varmistuu, kun hoito voidaan suunnata syvälle kohteeseen, mihin itsehoitotuotteiden teho ei useinkaan riitä. Hyvä hoitokeino on ihotautilääkärin ohjaama nestetyppisuihkutus.

Rasva- ja varsiluomet

Kuvat: Shutterstock

Tyypillisiä iholle iän myötä kehittyviä muutoksia ovat rasva- ja varsiluomet. Taipumus niihin on yksilöllinen: siinä missä joku ei saa yhtäkään, joillekin niitä tulee kymmenistä jopa satoihin. Ne eivät liity ihosyöpiin, mutta niistä voi olla esteettistä haittaa ja ne saattavat hankautua vaatteisiin ja kaulakoruihin. 

Ihotautilääkäri varmistaa, että kyse on hyvänlaatuisesta ihomuutoksesta, ja hoitokeinoina voidaan soveltaa jäädytystä, terässilmukalla eli kyretillä höyläämista tai sähkökirurgiaa – tai näiden yhdistelemistä.

Mies- ja naistyyppinen kaljuuntuminen

Kuvat: Shutterstock

Miestyyppinen kaljuuntuminen ilmenee tyypillisesti ohimoilla ja päälaen takana, naistyyppinen taas päälaen hiusten tasaisena harventumisena ja keskijakauksen laajentumisena. Jos ihotautilääkärin arvion perusteella kyse on jommastakummasta, hoitokeinoina voi kokeilla paikallishoitoja ja joissakin tapauksissa myös sisäisiä lääkityksiä. 

Pälvikalju eli alopecia areata

Kuvat: Shutterstock

Pälvikalju on autoimmuunisairaus, joka johtuu siitä, että elimistön tulehdussolut hyökkäävät tuntemattomasta syystä sen omiin hiustuppeihin. Parhaimmallakaan ihotautilääkärillä ei ole tarjota mullistavaa hoitoa laaja-alaiseen pälvikaljuun, mutta pienialaiseen voi kokeilla paikallishoitoaineita ja pistoshoitoja.