Oulun ihoterveys

Aknearpien hoito

Iholle syntyneitä arpia ei ole pakko hyväksyä sellaisenaan, vaan niitä on mahdollista hälventää monin eri menetelmin. Tyypillisiä hoidettavia arpia ovat etenkin akne- ja vesirokkoarvet, venytysarvet sekä tapaturma-arvet.

Toisin kuin yleisesti luullaan, hoidot eivät ole suhteettoman kalliita, vaan hoitokäyntien hinnat liikkuvat noin sadasta eurosta (esim. kevytkuorinnat/mikroneulaus) joihinkin satoihin euroihin (laserhoidot, arpikuoppien kohotukset). Oikea hoitomenetelmä valitaan arpien tyypityksen ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. Usein jopa yhdellä hoidolla tai muutaman käynnin sarjalla saadaan pysyviä hoitotuloksia.

Meiltä Ihoterveydestä voi varata ajan aknearpien hoitoarvioon ihotautilääkäri Toni Aholta hintaan 49€. Tarjoushintakäynnillä ei oteta kantaa muuhun kuin arpien hoitomahdollisuuksiin.

Lämpimästi tervetuloa arvioon!

Arpien hoidoissa hyödyntämiämme tekniikoita ovat mm.:

1. KEMIALLISET KUORINNAT.
Happokäsittely kuorii ihon pintakerrosta, silottaa sen epätasaisuuksia, aktivoi ihon uudistumista ja arpien uudelleen järjestäytymistä. Teho, haittavaikutukset ja toipumisaika vaihtelee kuorintasyvyyden mukaan: kevytkuorintoihin ei liity toipumisaikaa, kun taas syvempien kuorintojen jälkeen iho hilsehtii ja punoittaa joitakin päiviä.

2. TCA-CROSS.
Menetelmä soveltuu esim. pisto- ja pienten kuoppa-arpien hoitoon. Siinä käytetään vahvaa happoa arven pohjalle, mikä aiheuttaa rupeutumisreaktion, ja sen seurauksena arven reunat hälventyvät ja kuoppa kohoaa. Toipumisaika on joitakin päiviä, ja hoidon toteuttaa lääkäri, usein muihin arpihoitoihin yhdistettynä.

3. LASERHOITO.
Käytössämme on hiilidioksidilaser. Sen avulla voi kuoria epätasaista ihoa (ns. laserablaatio, laserhionta). Laserilla voi myös hälventää arpien reunoja, jolloin ne eivät erotu niin selvästi ympäröivästä ihosta. Fraktioitu lasertoiminto on myös erittäin tehokasta aknearpien hoitoa. Se perustuu siihen, että ihoon laseroidaan pienen pieniä reikiä, mikä aktivoi arpikudoksen muotoutumaan uudelleen. Fraktioidussa hoidossa toipumisaika on lyhyempi kuin perinteisemmässä laserhionnassa - muutama päivä reiluun viikkoon verrattuna.

4. MIKRONEULAUS.
Mikroneulauksessa ihoon tehdään reikiä neulaamalla, tarkoituksena stimuloida sen omaa uudistumisprosessia ja kollageenin tuotantoa. Samalla syntyy pieniä kanavia, joiden kautta voi ihon sisälle syöttää siihen vaikuttavia aineita. Toipumisajaksi riittää yleensä muutama tunti, ja arkea voi jatkaa käytännössä välittömästi hoidon jälkeen.

5. PISTOS- JA KIRURGISET HOIDOT.
Isommissa kuoppa- ja kiinnikearvissa kyseeseen voivat tulla myös pistos- ja pienkirurgiset hoidot. Kuopan alle voidaan esimerkiksi pistää elimistölle turvallista täyteainetta, joka korjaa sen samalle tasolle kuin ympäröivä iho. Joskus arpikuoppa johtuu sidekudosjuosteista, jotka vetävät ihoa kuopalle, ja näitä ns. "ankkuriarpia" voidaan hoitaa rikkomalla häiritsevät juosteet neulan avulla (subskisio). Toisaalta arpikuopan pohja voidaan nostaa myös pienkirurgisesti leikkaamalla (stanssielevaatio) tai poistamalla koko arpi veitsellä, ompelemalla sen jälkeen iho siististi yhteen.

Haluatko soittaa meille?

Puhelimitse meidät saa kiinni pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 12-18 numerosta 050 4432 880. Poikkeuksista ilmoitamme tällä sivulla.

Meille voi jättää myös soittopyynnön vastaajaan tai sähköpostiin:

info@ihoterveys.com.

Soitamme takaisin sopivan hetken tullessa.

Tai varaa aika netin kautta täältä.

Miten pärjäsimme? Kerro se meille.

Olemme kiitollisia kaikesta palautteesta!